Ny sæson, nye tider, nyt navn -

I 2018 Nykøbing F Aftenskoler fyldte 50 år - og fornyede sig. Fra d.1. august 2018 ændrede vi navn til ”Fora Fritid”.

Velkommen tilbage til Nykøbing F. Aftenskoler - og nu, til Fora Fritid.

”Fora” fordi, vi er medlem af landsforbundet Fora, en af Danmarks 5 landsdækkende aftenskole-forbund sammen med AOF, DOF, FOF og LOF. Fora er flertal for ”forum” - i vores sammenhænge ”lærings fora”.
”Fritid” fordi, det er faktisk mere meningsfyldt i forhold til at hedde noget med ”aftenskole”- flere af vores hold foregår i dagtimerne end om aftenen - og vi ser os selv mere som en fritidsskole. Men hvordan fik Aftenskolen sin start?

I 1968 fusionerede AOF, LOF og FOF samt over 30 andre folkeoplysende foreninger i den daværende Nykøbing F Kommune og stiftede Nykøbing F Aftenskoler.

Det var en visionær gruppe foreningsfolk, der samlede kommunens folkeoplysende voksenundervisning i én forening og dermed sikrede de bedst mulige vilkår for at tilbyde flest mulige kurser, foredrag og andre aktiviteter. Den nye, større aftenskole fik navnet "Nykøbing F Aftenskoler", som siden 1968 har tilbudt kommunens største program af folkeoplysende kurser og foredrag.

Nykøbing F. Aftenskoler, eller ”Aftenskolen” i folkemund, havde i en periode op til 1986 hjem i den gamle maskinfabrik ”Bruunshåb” i Slotsgade. I 1986 overtog den daværende Nykøbing F. Kom- mune Bruunshåb som led i et bysaneringsprojekt. Aftenskolen blev derefter indkvarteret i Byskolen i Skolegade, hvor man har været siden. Her har Aftenskolen kontor, bevægelsessal, håndarbejdslokale, keramiklokale, musiklokale og klasseværelse.

Der har man glæde af mere end 3.000, årlige kursister, der deltager i Aftenskolens ca. 400 forskellige kurser, foredrag og arrangementer. Næsten 7.000, årlige lektioner bliver det til - Guldborgsunds største samlede tilbud af aftenskolekurser.

 

KONTAKT


Fora Fritid
Skolegade 3 B, stuen
4800 Nykøbing Falster

Telefon: 54 85 87 87

Mail: info@fora-fritid.dk

CVR: 8478 8112

Medlem af Fora
;