Velkommen til Krop og Sind - Din destination for helbred og harmoni

Er du på udkig efter en holistisk tilgang til træning, der nærer både krop og sind? Vores kurser kombinerer den berigende praksis af yoga, den terapeutiske virkning af varmtvandstræning og vandaerobic, samt en række andre discipliner, der er designet til at styrke, berolige og genoplive.

Kurser:

Yoga:

40+ ugentlige hold, 15 forskellige yogalærere, 13 forskellige yogaformer, 11 forskellige undervisningssteder - der er noget for alle, mænd, kvinder, gravide, yngre og ældre. Vores dygtige instruktører guider dig gennem asanas og åndedrætsøvelser, der forbedrer fleksibilitet og mentalt velvære.

 

Varmtvandstræning og Vandaerobic:

Oplev varmtvandets nænsomt og lindrende effekt, imens du skånsomt styrker musklerne og forbedrer din kondition. Vandaerobic tilføjer en mere dynamisk, sjov og effektiv dimension til vandtræningen. Kurser tilbydes både i Nykøbing og Nørre Alslev.

 

Psykomotorisk Træning (Afspænding):

Her kan du i et roligt tempo lære at bruge din krop mest hensigtsmæssigt, få hjælp til at vedligeholde din bevægelighed, træne balancen, få styrket og afspændt kroppens væv samt muskler. Vi fokuserer på bevægelighed i led, kredsløbsøvelser, opspændings - og afspændingsøvelser, vejrtrækning, bindevævtræning og bækkenbund. Stående , siddende og liggende - Undervisningen bliver sat sammen, så den passe til dit og holdets niveau. Der vil blive arbejdet med redskaber i form af bolde, elastikker m.m. Gerne løstsiddende tøj. Undervisningen varetages af psykomotoriske terapeut/ afspændingspædagog.

 

Vejrtrækningskurser:

Du har en nøgle liggende i din vejrtrækning til større indre ro, mere optimal spændingstilstand i din muskulatur, dvs en bedre bækkenbund, færre skulder/nakke spændinger, mindre hovedpine, bedre ryg, færre tanker for blot at nævne nogle. Når vi trækker vejret mere optimalt, sender vi et signal til vores nervesystem - herunder både hjerte og puls samt til hele stress responsen om, at alting er ok. Der vil specielt være fokus påvejrtrækningsmusklen / mellemgulvet, samt de muskler som skal “låses op”, for at vejrtrækningen kan flyde let og uanstrengt.

 

Bindevævskurser:

Bindevæv er ganske enkelt det væv i din krop, der binder det hele sammen. Fra toppen af dit hoved ud til dine tæer. Fra knogler og ud til huden. Muskler, knogler, organer og nerver påvirkes af, og er i kontakt med dit bindevæv. Bindevævet gør dine led i stand til at absorbere stød. Det holder dine muskler i balanceret og stabile, og det holder dine organer på plads - hvis det vel og mærke er hydreret. Dit bindevæv bliver udfordret og tørt af repetition i bevægelser og stillinger. Tørt og kompakt bindevæv får dig til at føle dig stiv og ufleksibel i kroppen. Det er som om, du er krøbet i en meget tør og stiv våddragt. Det gør det svære at bevæge sig frit. Bindevævskurserne kan hjælpe med at hydrere dit bindevæv, afbalancere dit nervesystem og få kroppens naturlige helingsmekanismer tilbage på sporet.

 

Pilates:

Pilates er et roligt system, hvor der på samme tid fokuseres på de syv grundprincipper vejrtrækning, spænding af bækkenbund og omkring navle, stilling i lænd, brystkasse, skuldre og nakke. Få trænet mavens muskler op så de holder maven inde og støtter ryggen optimalt. Pilates træner de dybe ryg- og mavemuskler. Gennem træning af mavemusklerne kan vi undgå de fleste ryg smerter. Pilates styrker din krop, øger din kropsbevidsthed og udvikler din smidighed. Træningen foregår til stille musik, så du vil opleve en indre ro undervejs i træningen. Vi arbejder med øvelser fra fysioterapi, pilates, udstrækning og afslapning.

 

Gotved Gymnastik:

Gotved gymnastik tager hensyn til kroppens naturlige bevægelsesmønster og er derfor både en skånsom og effektiv måde at træne kroppen på. Vi skal på dette hold bruge hele kroppen og have pulsen op og sved på panden på en sjov og rar måde. Timen vil indeholde bevægelse, stræk, sving, spænding og afspænding, så alle kan gå derfra med en dejlig følelse i kroppen.

 

Callanetics:

Callanetics styrker og smidiggør musklerne, giver balance og bedre kropsholdning. Ingen opvarmning med hop og løb. De styrkende smidigheds- og strækøvelser foregår stående, siddende og på måtte. Vi arbejder kropeen igennem i et roligt tempo, med små, præcise bevægelser, hvor hver i sær yder, hvad kroppen kan klare. Timen afsluttes med lidt afspænding og afslapning. Alle kan deltage uanset alder og køn.

 

Tai Chi:

Tai Chi er et mere end 400 år gammelt trænings system. Det er baseret på kampteknikker, men bevægelserne udføres meget langsomt og er en meget effektiv metode til at styrke og afbalancere både krop og sind. Nogle kalder det meditation i bevægelse. Tai Chi giver større kropsbevidsthed og styrker koordination og balance. Tai Chi er også Qigong. Yangstil hedder sådan fordi det udføres som den berømte Tai Chi mester Yang Chengfu (1883–1936) underviste det.

 

Qi Gong:

Qi Gong er kunsten at bevæge livskraften I kroppen, så vi kan have et aktivt og berigende liv. Qi Gong er unikke bevægelsesmønstre, tankekoncentration og vejrtrækning. Qi gong frigiver kroppens egen selvhelbredende evner. Resultatet for dig er mere vitalitet, bedre balance og skærpet bevidsthed samt dybere ro og vejrtrækning. I undervisningen lægges der vægt på energiernes flow, visualisering samt på det meditative forløb og vejrtrækningen. Vi går langsomt frem og dermed dybt ned i hver øvelse. Ved at udfører Qi Gong jævnligt giver du din krop og dit sind mulighed for at opretholde en sund tilstand samt genopbygge den indre sunde balance.

 

Funktionel Træning:

Funktionel træning fokuserer på at styrke de muskler, du bruger i din daglige aktivitet, hvilket ikke kun forbedrer din generelle fitness, men også reducerer risikoen for skader. Du guides igennem dynamiske øvelser, der udfordrer hele kroppen, forbedrer stabilitet og øger din kropsbevidsthed. Undervisningen er ikke kun effektive, men også sjove og varierede. Med et fokus på kerneelementer som balance, koordination og fleksibilitet kan du forvente at se og mærke en positiv forandring. Gør funktionel træning til en integreret del af din helbredsrejse, og oplev en stærkere, smidigere og mere energisk version af dig selv.

 

Kom i gang kursus "De Små Sejre":

Det er et hold, hvor vi laver forskellige former for bevægelse… vi kommer igennem det meste af kroppen gående, stående og siddende på en stole. Her er lidt bevægelse bedre end ingenting. Se det som en trappe, hvor vi sammen starter på 1. trin. Har du udfordringer / tanker, som bremser dig, har du mistet modet i forhold til at få gang i noget bevægelse og mangler du et sted at starte… et sted, hvor du kan give dig selv et kærligt skub i den rigtige retning og hvor du bliver favnet med de små udfordringer som du har… så kan holdet ”De Små Sejre” være noget for dig. Kom med godt humør og tøj, du kan bevæge dig i. Det er lige så enkelt som det lyder.

 

Tag det første skridt mod en sundere og mere afbalanceret livsstil. Tilmeld dig vores kurser i Krop og Sind i dag, og begynd rejsen mod indre harmoni og velvære.

 

 

Sorter efter: Dato Kursusnavn Kursusnummer


Fora Fritid
Merkurs Plads 8
4800 Nykøbing Falster

Telefon: Send helst e-mail

Mail: [email protected]

CVR: 8478 8112


Medlem af Fora